Robótki ręczne *na winie* , co się nawinie, to zostanie wykorzystane w kreatywny sposób, czyli szaleństwa robótkowe mamy po godzinach.
Blog > Komentarze do wpisu

Dżem z zielonych pomidorów

Wciąż mam nadmiar zielonych pomidorów... Myślałam, że wystarczy mi robienia przetworów na następne kilka miesięcy. Ale zaczęłam się zastanawiać co zrobić z resztą zielonych pomidorów. Więc spytałam Wujka Google. Znalazłam dwa przepisy. 

Zielone pomidory w panierce

Zielone pomidory należy pokroić w plasterki, następnie zamoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na patelni.

Pyszne!!! Lekko kwaskowate. Pyszne.

Kolejny przepis, który wypróbowałam to dżemik :) Dżemik z zielonych pomidorów. Przepis tradycyjny. Pomidory pokrojone, cukier. Ewenualnie troche soku z cytryny lub limonki.

Pyszny!!!

Serio polecam!

czwartek, 24 września 2015, arendil83

Polecane wpisy

monitoring pozycji